Cevaplar
-
Sanırsam bir sınava gireceksin ve onun için hazırlanacaksın 20 gün içinde öğrenmeye çalıştığına göre.
Bende 10 parmak yazıyorum ama bunu 26 günde veya klavyede normalde hızlı yazabiliyorsan yazabilirsin ama yeterli olmayabilir belki.
Ben F klavye kullanmaya başladığım zaman 1-2 ayda 79 net doğru yazıyordum şimdi 4-5 ay geçti 150 civarında yazıyorum ve bunun içinde herhangi bir kitap almadım.
Yapman gereken bir hotkey diye felan program var bunu veya başka bir 10 parmak programını indirip her gün programlarda dersler olur ders 1'den başlayıp tüm tuşları çalıştıktan sonra programı kapat ve klavyeye bakmadan yazı yaz. Çok kısa sürede gelişebilir.
Kesinlikle yapmaman gerekenler,
Yazı yazarken klavyeye bakma,
Yazı yazarken dik otur ve klavyeni kendine göre ayarla,
Eğer yeni başlıyorsan 10 parmak kurallarına göre çok titiz şekilde çalışman lazım.-
misafir34
cevap için tşk ederim katip zatıplığı sınava hazırlanmıyorum web programlama dillerine başlangıç yapmak için ve blog yazmak için 10 parmak ögrenmek istiyorum11 yıl önce yazılmış
-
-
Sevgili kardeşim. sana tavsiyem F klavye kullanmandır...
neden F kullanıyım da Q kullanmıyım diye bir düşünce saracaktır..
söyleki.
Q klavyede dikkat ederseniz türkçe karektlerin tamami klavyenin sag tarafında durmakta hepsi birbirine bitisik.. işte türkçede dikkat ederseniz. her kelimenin 2.yada 3. harfi sessiz harflerden gelmektedir. bu da hızınızı epey düsürmektedir.
dünyaca yapılan arastırmaya göre F klavye en cok hızlı yazılan klavye olarak kabul edilmiştir...
imkanın varsa F calıs..
bu arada 20 gunde 10 parmak diyorsun. bu biraz da beyinsel ve refleks ile alakalıdır.. beyin komut verir parmaklar yapar. hangi harfe nerde basacagın arastırması yapman lazım. demek istedigim o ki cok pratik yapman lazım. parmakların kendiliginden tuslara gitmelidir. ben Q ile 3 dakikda 112 kelime yazıyorum F klavyeden 3 dakikada 157 kelime yazdim. katiplik sınavlarına girdim klavye sınavını gectim ama mülakkatan kaldim... belliki zabit katipligine bas vuracaksın.
hızlı yazmanın baslıca tüyolarını vereyim kardesime..
ilk olarak oturus pozisyonu. sırtınız tam sandalyeye degsın ayaklarınız rahat ve serbest olamlı..
el bilekleriniz havada olması gerekmektediir.. yani bileginizi masaya yaslamayın. biraz dik basmalısınız tuslara.. monitor pozisyonunuz cok önemli genelikle sag yada sol caprazınızda durmalı.. yazı yazarken gozunuzle rahat ekranı görebilmelisiniz.. 10 parmak hakkında bazı makaleler var bu anlatıklarımı kapsayan seyler. önce teknik bilgilerini ögrenin. sonrada hotkey adında bir program var katapult arkadasımında belirtigi gibi. program size hangi tusa hangi parmakla basacagınızı gösteren bir program.. bu arada kitap olayına gelirsek.. kitap sadece bilgi sahıbı yapar sizi. almanızı tavsiye etmem.. o kitabi ezberlesem bile teknik pratikgim olmadıktan sonra işime yaramaz... maddi durumunuz iyiyse alip inceleyebilirsiniz. meraknızı gidermeniz icin :))) bol bol çalışın... yazı yazarken ekrana bakmamaya önem gösterin gözünüz önünüzdeki metinde olsun. yanlış yazdıgınızda backspace tusunu kullanmayınız yanlıs yazarsanız geçin direk geri tusuna basıpta vakıt kaybetmeyin..-
misafir34
cevap için tşk ederim katip zatıplığı sınava hazırlanmıyorum web programlama dillerine başlangıç yapmak için ve blog yazmak için 10 parmak ögrenmek istiyorum11 yıl önce yazılmış
-