Kodları lütfen aşağıdaki butonları kullanarak renklendirin. Örnek: <php> echo "Selam Dünya"; </php>
Yardım
karakter kaldı

Sipariş Tablosu

Merhaba, aklımda birden fazla fikir ve mantık var, fakat en mantıklısı nedir veya düşünemediğim birşey varmı bilmediğimden sormak istedim.

Sipariş tablosu olusturacağım. Diyelim ki 3 ayrı firmanın 3 ayrı ürünü bir sepette bulunuyor ve müşteri bu sepetteki ürünleri toplam fiyat ile satın alıyor. Sipariş tablosunu oluştururken, tek bir satırda ürün id'lerini virgül ile ayırmak mı mantıklı, yoksa sipariş id'sine ve kullanıcı id'sini göre 3 ayrı satır mı oluşturmak mantıklı. Ya da bunlardan da daha mantıklı bir mantık kurabilirmiyiz?

Teşekkürler.
+0
-0
Cevaba KatılıyorumKatılmıyorum
Cevap Yaz Yorum Yaz Arşivime Ekle Takip Et

Doğru Cevap

  • Kesali adlı üyenin fotoğrafı
    11 yıl önce yazılmış
    11 yıl önce güncellenmiş
    208 cevap - 2 soru
    Biraz sana kalmış bir şey. Eğer sipariş işlemini tamamladıktan sonrası için kayıt tutuyorsan ayrı ayrı 3 tane id tutmana gerek yok.

    Çünkü verilmiş siparişi bir daha değiştirmeyeceksin. Biraz arşiv mantığıyla yaklaşmalısın.

    kullandığın programlama dilini belirtmemişsin php ise serialize() fonksiyonu ile array halindeki veriyi rahatlıkla tek satırda tutabilirsin.
    Keza json da olabilir.
    • besimler adlı üyenin fotoğrafı besimler
      Teşekkürler kesali, benim için doğru cümle "arşiv mantığıyla yaklaşmalısın" oldu. Bu şekilde çalışacağım.
      11 yıl önce yazılmış
    • besimler adlı üyenin fotoğrafı besimler
      Kesali, şöyle bir düşünce oluştu aklımda,

      Diyelim ki, dediğimiz gibi 3 ayrı firmanın 3 adet ürünü satın alındı. Ürünler'in hepsinin tek bir noktadan çıkmayacağı için ve karşılaşılacak sorunlar için bufi19'un da dediği gibi iki ayrı tabloda işlem yaptırmak daha mantıklı gibi geldi.
      11 yıl önce yazılmış
    • Kesali adlı üyenin fotoğrafı Kesali
      Farklı iki tabloda tutabilirsiniz. Bu size kalmış bir durum database yapınızı en iyi siz kurabilirsiniz çünkü nelere ihtiyacınız var en iyi yine siz bilirsiniz.

      Bir sipariş için ürün sayısı kadar veri girmekle, tek bir veri girişi ile tüm ürünleri girmek arasındaki farkı söyle anlatayım.

      Ürün sayısı kadar giriş ile yaparsanız iş yükünün çoğunu sql yapar. Aynı sipariş id sine sahip ürünleri çekme vs join de kullanmanız gerekebilir. Sql join işlemi biraz performansa etki eder.

      Eğer tek bir kayıt girerseniz iş yükü kullandığınız yazılım dilinde biter. Sql serverınız tek bir spiriş id sini çeker siz onu parçalarsınız. Php için tek yapmanız gereken.
      serialize ve unserialize oldukça basit bir mantığı var.

      Diğer programlama dilleri içinde muhakket benzer fonksiyonlar vardır.
      11 yıl önce yazılmış

Cevaplar

Hiç cevap bulunamadı.