Kodları lütfen aşağıdaki butonları kullanarak renklendirin. Örnek: <php> echo "Selam Dünya"; </php>
Yardım
karakter kaldı

Join Konusunda

Merhaba arkadaşlar,

Ana sayfada yayınlamak istediğim farklı tablolarda olan konu ve fotoğraf galerisini birlikte nasıl çekmem performans açısından daha iyi olur ?

konu sorgusu
resim sorgusu

şeklinde yapıyorum. birde rastgele konuları çekiyorum yani ana sayfada konu için 4 sorgu oluyor.

Join konusunda da elinde video vs olan varsa paylaşırsa sevinirim.. [tayfunun videosu hariç onu izledim :) ]

Önerilerinizi bekliyorum...
+0
-0
Cevaba KatılıyorumKatılmıyorum
Cevap Yaz Yorum Yaz Arşivime Ekle Takip Et

Cevaplar

  • uralozden adlı üyenin fotoğrafı
    9 yıl önce yazılmış
    70 cevap - 0 soru
    merhaba öncelikle video konusunda yardımcı olamayacağım ama aşağıda sana bir örnek gönderiyorum join ile ilgili burdan birşeyler edinebilirsin. tablo isimlerini joinlerken assing veriyorsun ve buna göre alıyorsun verileri mesela aşğıda blog'daki sahip id ile kullanıcılar tablosundaki kullanıcı id eşleştiriliyor ve blog'daki ameliyatid ile ameliyatlardaki ameliyat id eşleştiriliyor bu sayede bu üç tablodaki tüm veriler çekilebiliyor

    $sql = "SELECT b.BLOGID, k.KULLANICI_ADI, b.DATETIME, a.ISIM, b.GOVDE, b.GUN FROM blog b LEFT JOIN kullanicilar k ON b.SAHIPID = k.KULLANICIID LEFT JOIN ameliyat_ismi a ON  b.AMELIYATID =  a.ISIMID WHERE b.BLOGID = ? LIMIT 1";