Kodları lütfen aşağıdaki butonları kullanarak renklendirin. Örnek: <php> echo "Selam Dünya"; </php>
Yardım
karakter kaldı

php ile veritabanından çekilen konuda tr karekter problemi

merhaba,

sitemin ana sayfasına forumumun sql'inden çektiğim rastgele konular adında bir tablom var.
öncelikle iki sorum var..

1-) Türkçe Karekter Hataları Alıyorum. iki Sitede UTF-8 Formatında olmasına rağmen.

2-) Çektiğim Konulara , Tablolardan Taşmaması için Karekter Sınırlaması Getirmek istiyorum.

İki Sorunum için Eklemem Gereken Kodlar nelerdir Acaba.

Ana sayfam Burası :
http://www.curcuna.tk

Kullandığım Kod :
<?php
$hostname = "localhost";   /* Local */
$username = "************";        /* DB Kullanıcı Adım */
$password = "*************";            /* DB Şifrem */
$database = "*************";        /* DB Adım */

mysql_connect($hostname, $username, $password);
mysql_select_db($database);

$sorgu = "SELECT * FROM `mybb_threads` group by RAND() limit 4"; 
$sonuc = mysql_query($sorgu);

while ($thread = mysql_fetch_array($sonuc)) {


echo '


<img src="http://forum.curcuna.tk/images/outline/minioff.gif">  


<font size="2" color="#F77409"> <a href="http://forum.curcuna.tk/showthread.php?tid='.$thread['tid'].'"> 

'.$thread['subject'].' </a></font><br>
<font size="1" color="#F884C4"> Gönderen:</font> <font size="1" color="#a0c0ff"> '.$thread['username'].'</font> |<font size="1" color="#F884C4">  Okunma Sayısı:</font> <font size="1" color="#a0c0ff"> '.$thread['views'].' </font><br>
';
}
?>


Yardımlarınız için Teşekkürler..
+0
-0
Cevaba KatılıyorumKatılmıyorum
Cevap Yaz Yorum Yaz Arşivime Ekle Takip Et

Cevaplar

  • volkansenturk adlı üyenin fotoğrafı
    8 yıl önce yazılmış
    1 cevap - 0 soru
    Database' in ve tabloların Collation larını utf8_unicode_ci ayarlaman farklı karakterlerin desteğini sağlamak için yararlı olabilir.