Kodları lütfen aşağıdaki butonları kullanarak renklendirin. Örnek: <php> echo "Selam Dünya"; </php>
Yardım
karakter kaldı

Basit web projeleri için en iyi PHP Framework'u hangisidir?

Yıllar içinde kendi framework'umu oluşturmuştum. Ancak son dönemde çıkan framework alternatifleri basit web siteleri için de gereksiz karmaşık olabiliyor. Öneriniz nedir?
  • Yorumlar gerçekten güzel. Frameworklara toplu bakmak ve özellikleri karşılaştırmak için, şurada da güzel bir tablo var. http://www.kutlubilgi.com/282/hangi-php-framework-kullan%C4%B1lmal%C4%B1
    medaspace 10 yıl önce yazdı
+0
-0
Cevaba KatılıyorumKatılmıyorum
Cevap Yaz Yorum Yaz Arşivime Ekle Takip Et

Doğru Cevap

  • 3
    madpoet adlı üyenin fotoğrafı
    12 yıl önce yazılmış
    84 cevap - 1 soru
    CodeIgniter ve Symfony'den memnun olan birkaç kişi biliyorum. CakePHP'den uzak durmak lazım zira berbat bir architecture'ı var... Yii incelemeye değer ama kullanmadım, ilk duyurulduğunda şöyle bir göz atmıştım o zamanlar çok primitifti.

    Zend Framework var olan yapısıyla kullanmak isterseniz çok karışık, daha çok Java'yı hatırlatıyor bana... Ama kesinlikle bir mühendislik harikası ve arkasında Zend'in desteği var. Altyapının mükemmel olduğunu iddia etmiyorum ama kodunu incelediğimde beni en tatmin eden proje buydu...


    Ben şahsen Zend Framework kullanarak kendi framework'ümü oluşturdum. Zend Framework'ün bence avantajı da bu zaten, modüller "loose coupled" yazıldığı için çok esnek.

    Elalemin yazdığı framework'lerde mutlaka bir yerde tıkanıyosun ve çalışma şeklini çok iyi öğrenmezsen bir noktada küfrediyorsun.

    Kendi framework'ünü yazınca yapıyı çok iyi anladığın için kod üzerinde maksimum hakimiyetin oluşuyor fakat bu sefer de versiyonlama vs. ile senin uğraşman gerekiyor + bug bulma konusunda tek başınasın...

Cevaplar

  • 1
    Vedia adlı üyenin fotoğrafı
    12 yıl önce yazılmış
    66 cevap - 21 soru
    Öncelikle, madpoet'in cevabının şu bölümlere aynen katılıyorum:

    Elalemin yazdığı framework'lerde mutlaka bir yerde tıkanıyosun ve çalışma şeklini çok iyi öğrenmezsen bir noktada küfrediyorsun.

    Kendi framework'ünü yazınca yapıyı çok iyi anladığın için kod üzerinde maksimum hakimiyetin oluşuyor fakat bu sefer de versiyonlama vs. ile senin uğraşman gerekiyor + bug bulma konusunda tek başınasın...

    Bena göre en güzel frame work şu bir satırdan ibaret:
    <?php
    // Buraya kodunuzu yazınız...
    ?>

    Selamlar....
  • huseyinozkilic adlı üyenin fotoğrafı
    12 yıl önce yazılmış
    7 cevap - 0 soru
    basit projeler için frameworklere neden ihtiyaç var ki?
  • HaylazNef adlı üyenin fotoğrafı
    12 yıl önce yazılmış
    38 cevap - 14 soru
    Öncelikle madpoet e katılıyorum zend kosnunda zend frameworkle proje geliştirmek öğrenene kadar çok can sıkıcı ve zxor bir süreç ama öğrendikten sonra web projeleri geliştirmek çok kolay olmaya başlıyor ve güvenlik açısındanda beğeniyorum. Yani Zend Framewok tavsiytem öğrenmeye ve kullanamaya değer bir framework :)
  • imercan adlı üyenin fotoğrafı
    12 yıl önce yazılmış
    3 cevap - 8 soru
    CodeIgniter'ı çok kullanmak istiyorum. Biraz inceledim ama olayın mantığını bir türlü anlayamadım.Gerçi şu ana kadar bir kaç class dışında framework kullanmış değilm.

    CodeIgniter'ı nasıl öğrenebilirim sizce tavsiylerinizi bekliyorum.Örneğin CodeIgniter ile üyelik sistemini ve ziyaretçi defterini içinde barındıran bir php sistemini nasıl oluşturabilirim.
    • curlyhair adlı üyenin fotoğrafı curlyhair
      CI den bence uzak durun önceleri herşey cok güzel geliyor sonra bir proje yazayım diyorsunuz her yerde hatalar var yok session calışmak yok upload classı calışmaz yok url hatalı olur bence zedn öğrenin.
      12 yıl önce yazılmış
  • WormStuffy adlı üyenin fotoğrafı
    9 yıl önce yazılmış
    5 cevap - 8 soru
    yeni projelerde kullanmak üzere web framework (bootstrap, gumby gibi) araken düştüm buraya biraz eski bir soru ama görüşlerimi belirteyim dedim.

    php framework olayına pek sıcak bakmayan biriydim uzun zamandır. Kendi kütüphanelerimi oluşturup projelerimde bunları kullanırım. Birkaç ay önce müşterime hazırladığım sistemde beklenmedik bir problem çıktı ve yüksek hitlerde (Günlük tekil 1milyon gibi) sistem ram problemi yaşıyordu. Cache sistemi yazacak zamanımda yoktu doğal olarak en hızlı nasıl çözerim diye düşünürken aklıma codeigniter geldi. Codeigniter kullanarak 4 saat gibi bir süre içersinde proje için yazdığım class dosyalarınıda kullanarak sistemi oluşturdum. O günden beri standart projelerin hepsinde codeigniter kullanıyorum. Bence sade bir yapısı var ve orta çaplı projelerde gerçekten iş görüyor tavsiye ederim.

    Aynı zamanda birkaç framework çatısınıda inceledim bu geçen süre içersinde. örneğin içerik yönetim sistemlerinde tablo oluşturup her tablo için kayıt görüntüleme, ekleme, düzenleme silme sayfaları ile uğraşmak çoğumuz için işkence ki bu şekilde 7-8 tablonuz varsa sıkıntıdan ölebiliyorsunuz. Bu tarz işler için yapılmış olan çok güzel bir framework var siz tabloları oluşturuyorsunuz ve bu tarz sayfaları sizin için hazırlıyor. http://www.yiiframework.com/